Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Обещаха отново пари за пътищарите

Обещаха отново пари за пътищарите

Коалиционният съвет при премиера е стигнал до консенсус по темата за парите за пътища. Коалиционната среща започна в 19:30 ч. и продължи до късните часове на вечерта.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Съветът на управляващата коалиция се събра в лидерски формат, само „Има такъв народ“ бяха представени от зам.-председателя на ПГ Виктория Василева и от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Няколкочасовият разговор е завършил с консенсус по темата АПИ и парите за пътищата, съобщи източник на националното радио от Министерски съвет. Крайното решение ще бъде внесено на извънредното заседание на Регионалната комисия, съобщи БНР.

Предложенията до момента бяха две – парите за ремонт на пътищата да се отпускат от МС или с решение от НС и доведоха до напрежение между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

Пари все пак ще бъдат отпуснати, увериха участници в срещата.

На коалиционния съвет е било решено още всяка седмица да бъде обсъждана законодателната програма до „най-малкия детайл“.

Все още не е ясно дали ще бъде прието искането на „Има такъв народ“ за промяна в състава на две ключови комисии – Правната и Бюджетната.

От партията на Слави Трифонов внесоха искане да бъде увеличен броят на техните депутати за сметка на „Демократична България“. Сега двете формации имат по двама представители там. От „Има такъв народ“ обаче смятат, че като 25-членна група трябва да получат 3 места, а „Демократична България“ да остане с едно.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x