Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Областният управител Пламен Янев поздрави новата местна власт в Бургаски регион

Областният управител Пламен Янев поздрави новата местна власт в Бургаски регион

Областният управител на област Бургас поздрави всички новоизбрани и преизбрани кметове в Бургаския регион.

Той им пожела добро здраве, благополучие, бодър дух и нестихваща енергия при изпълнение на служебните им задължения. Янев подчерта, че в лицето на Областна администрация Бургас те имат надежден партньор в преследване и постигне на общото благо.

Той коментира, че кметовете не бива да предават гласуваното доверие, което са спечелили от жителите на Бургаските общини.

„Доверието е преди всичко отговорност – носете го с високо вдигната глава и накарайте хората да се гордеят с Вас“, се казва в поздравителните адреси.

На 5 ноември ще се проведе балотаж за кметове на общините Несебър и Средец, а в общините Айтос, Бургас, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Приморско, Созопол, Средец и Сунгурларе – за кметове на кметства.

 Янев коментира, че задълженията  във връзка с организирането на изборния процес се изпълняват при спазване буквата на закона.

„Продължаваме да работим активно, за да осигурим спокойно протичане на изборния ден на 5 ноември за всички гласоподаватели“, каза той.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация в 14-дневен срок от обявяването на резултатите от изборите областният управител свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети.

Пламен Янев заяви, че се изготвя график на заседанията и се очаква общинските съветници и кметовете да положат клетва между 6 – 13 ноември.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x