Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Областния управител на Бургас Стойко Танков се срещна с представители на УС на БАКЗТ и председателя на УС на РИКТ

В Областна Управа Бургас се състоя среща между областния управител Стойко Танков и председателя на Българската Асоциация за климатолечение и здравен Туризъм/БАКЗТ/, част от която е и РИКТ.

На срещата присъстваха председателя и част от членовете на УС на новата асоциация, която събира в себе си всички пряко или косвено свързани със здравните форми на туризъм и природни ресурси като климатолечението ,с което района на Странджа и Южното Черноморие е бил много популярен и търсен за долекуване, профилактика и възстановяване до не отдавна.

А, именно с подобен безценен и абсолютно достъпен ресурс като калолечението, балнео и лечебната луга – целия Югоизточен район може да бъде топ – дестинацията на здравния туризъм у нас! Това е и основната тема на срещата – развитие в областта на здравето.

Стойко Танков се впечатли от поредния видеопродукт „Просто…Дишай“. С този проект се насочва вниманието към това забравено в съвремието ни уникално богатство – лечебния въздух! В тази насока споделиха с г-н Танков и нужните следващи стъпки и посоки, за да се отправи към всички заинтересовани повече информация и реклама за възможностите, които може всеки да комбинира и да се лекува или възстановява докато си почива на море или планина – в целия сертифициран район на Южното Черноморие и Странджа.

Отправиха се и предложения за нови общи проекти с Областна Управа насочени към сферата на образованието, за реализиране на целеви инфо-турове и работни срещи с конкретни сфери и международни организации за инициирането на общи партньорства и международни сътрудничества в полза на цялата област, но и национален план.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x