Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Община Бургас: „Фрапиращите случаи“ на регистрираните лица във връзка с изборите са внушения

Община Бургас: „Фрапиращите случаи“ на регистрираните лица във връзка с изборите са внушения

„Фрапиращите случаи“ на регистрираните лица във връзка с изборите са внушения, породени от областния управител Пламен Янев. Това заявиха от Община Бургас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

От институцията на кмета Димитър Николов посочват, че няма увеличение на броя на регистрираните избиратели в община Бургас от над 20 години.

От общината припомнят,  че компетентността е задължително условие за заемането на висши държавни позиции! За предстоящите парламентарни и европейски избори няма изискване за УСЕДНАЛОСТ, което показва категорично непознаване на изборните процеси и превръща позицията му в опит за манипулация на общественото мнение.

През годините кметовете на визираните населени места са извършвали регистрации единствено на база на подадени документи за собственост на имот и нямат право да дерегистрират, тъй като в някои случаи адресно регистрираните са част от многочленни семейства и са малолетни и непълнолетни (които не гласуват!).

Община Бургас извършва регулярни действия по дерегистриране на лица, само ако са налице законовите основания за това.

Община Бургас определя внушенията на областния управител на Бургас като неправомерно използване на заеманата от него държавна длъжност.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x