Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Институции > Община Камено и казусът със спешен медицински център „Миладиноски“

Община Камено и казусът със спешен медицински център „Миладиноски“

Репортер на „Днес България“ се срещна с кмета на Камено г-н Жельо Вардунски, за да разберем повече за казуса, който се е оформил покрай създаването на спешен медицински център в града.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Днес общината е организирала сесия, чиято тема ще бъде именно за спешния медицински център“ Миладиноски“ и проблемите, които са се създали покрай него.

В интервю преди официална среща между общинските съветници кметът Вардунски подробно обясни къде е разковничето за създадения проблем. Ето и какво каза той.

Г-н Вардунски споделя, че въпросният медицински център не е успял , по неясни причини, да подаде документите за участие в срок, за разлика от другия медицински център „Ел Масри“, които успяват да участват навреме. След използваното оправдание, че ЦАИС ЕОП не е работела през въпросните 21 дни, с които е разполагал за набиране на документи, д-р Димче Миладиноски пуска 4 на брои жалби до Защита на конкуренцията от различни негови фирми. Резултатите от комисията са отхвърляне на всички жалби, след което д-р Миладиноски започва да обжалва пред Върховния административен съд.

Решението на ВАС по едното обжалване излиза преди седмица и потвърждава правотата на община Камено и Миладиноски категорично не може да участва в търга. Съдът определя като грешка на Димче Миладиноски, за това, че не е изготвил всички необходими документи в необходимия срок.

Преди дни излиза и второто решение на ВАС, което е потвърждение на първото и е окончателно – не подлежи на обжалване. Това безапелационно дава правото на общината да сключи договор със спечелилата фирма и да изпълнят решенията на Върховния административен съд, както да изпълнят договорът, който е подписан между медицинският център и общината.

От“Днес България“ разполагаме с документите, които са любезно предоставени от кмета на града.

Жельо Вардунски изразява необходимостта от неотложен спешен център за Камено и за него като кмет е приоритет да осигури на жителите такова медицинско заведение.

Но проблемите около д- р Миладиноски не свършват до тук.Той категорично отказва да напусне сградата, която е предвидена за медицинско заведение, въпреки решението на съда. Припомняме, ча въпросната сграда е общинска собственост.До репортерът ни на място стигнаха оплаквания от въпросния доктор. Някои жители споделят, че Димче Миладиноски е искал пари от тях.

От медията ще потърсим д-р Миладиноски, за да му предоставим право на коментар.

В момента тече сесията по темата. Очаквайте подробности.

Ето и цялото интервюто на кмета Вардунски :

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x