Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Видео > Община Царево е готова да посрещне новия туристически сезон /видео/

Община Царево е готова да посрещне новия туристически сезон /видео/

Въпреки размирното време Община Царево е готова да посрещне новия туристически сезон. Липсата на държавен бюджет, царящата политическа и икономическа несигурност са притеснителни за развитието на основния поминък на черноморската община.

Кметът на Царево инж. Георги Лапчев сподели пред „Днес България“, че са готви да инвестират близо 25 милиона лева на територията на общината. В тази сума се включват и средствата, които администрацията е успяла да получи като постановление на МС. Част от тези пари ще бъдат вложени в изграждането на пътища, ще се „укроти“ дерето на с. Кости, което от десетки години създава проблеми на селото. Предвидени са средства за ремонти и изпълнение на стари проекти, на които им е дошло времето.

„Направили сме много сериозен анонс към спорта, още от миналата година, сега и тази. Ще бъде реновирана не малка част от спортния комплекс около стадиона и игрищата, които ще бъдат построени там. Ще има осветление, а в момента се изграждат новите седалки“, каза инж. Лапчев.

„Правим това, което трябва и нашите градове и села ще изглеждат прекрасно в началото на този туристически сезон. Нашите гости, пък и нашите съграждани ще видят напълно променени отново населените места, в които да се чувстват прекрасно и съм сигурен, че това ще се отрази положително на туризма. Убеден съм, че това ще донесе повече средства в малкия местен бизнес“, заяви още Лапчев.

Вижте цялото интервю с кмета на Царево инж. Георги Лапчев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Браво на кмета Лапчев за откриване на университета , много добро начинание за Царево и ще дойдат много млади хора . Адмирации , но дано обърне внимание на паркинга пред централния плаж на Лозенец което е една язва и има тоалетна от времето на комунизма , и на улиците да ги асфалтира . Лозенец е перлата на бг Черноморие .

1
0
Would love your thoughts, please comment.x