Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Огнеборци спасиха заклещен пловдивчанин

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. Коматево в Пловдив. Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ.

В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК. Безценна бе и помощта на съобразителен и отговорен жител на кв. Коматево, който пристигна с багера си и разкопа пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците. Тръбата беше прерязана, спасителите направиха гръдна връзка и извадиха заклещения мъж. Медиците установиха, че по човека има само леки охлузвания.

Така започна неделното дежурство за оперативния дежурен по град- ст.инспектор Веселин Брадистилов, огнеборците от Втора служба: Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петков и за колегите от сектор СОД- Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добранов.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x