Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Огнена вендета! Запалиха бус пълен с хора

Огнена вендета! Запалиха бус пълен с хора

Неизвестни лица със скрити под качулки глави извършиха безцеремонен опит да изгорят живи осем младежи, пътуващи с бус. Най-възрастният пътник е бил на 20 години, а всички останали – на възраст между 16 и 18 години. За зловещия акт разказа шофьорът на превозното средство.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„На шосето ни препречиха пътя, затвориха ни възможността за бягство от всички страни. От пристигналите коли изскочиха около 15 мъже, които си бяха скрили главите под качулки и затова не видяхме лицата им. Те счупиха прозорците на микробуса и хвърлиха вътре запалителни гранати. След това блокираха всички врати, за да не можем да избягаме. Водехме борба за оцеляване и с всевъзможни опити искахме да излезем от горещия бус“, обясни 45-годишният водач Игор Груич.

Шокиращият инцидент се е случил в събота вечерта на пътя за Крагуевац, където групата се е прибирала в близко село след посещение на голямото дерби на сръбския футбол между Цървена звезда и Партизан (0:0).

„Беше много страшно. Искаха да ни изгорят живи. На задните седалки някои от младежите спяха и трудно осъзнаха какво се случва. Целият ад продължи около 15 минути. Успяхме да освободим едната врата и да се измъкнем. Никой в буса не носеше фенски атрибути. Не сме провокирали нападението по никакъв начин. Мисля, че засадата беше организирана за някоя друга група, но е станало объркване“, допълни шофьорът.

„Всичките сме от едно село и искахме заедно да отидем на най-важни мач в сръбското първенство. За първи път наема микробус, за да пътуваме до Белград. Аз съм на 20 години и съм най-възрастният групата. Останалите са между 16 и 18-годишни. Не носехме никакви шалове или фланелки на някои от отборите“, разказа един от пътниците пред телевизия „Нова“, но не пожела да разкрие името си и селото, в което живеят.

Всичките девет човека от микробуса са получили изгаряния по ръцете и главите. На мястото на инцидента те са получили първа медицинска помощ от изпратена линейка от Александровац, а след това са били транспортирани за допълнителни лекарски грижи в клиниката в Крагуевац.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x