Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Огнена вендета! Запалиха бус пълен с хора

Огнена вендета! Запалиха бус пълен с хора

Неизвестни лица със скрити под качулки глави извършиха безцеремонен опит да изгорят живи осем младежи, пътуващи с бус. Най-възрастният пътник е бил на 20 години, а всички останали – на възраст между 16 и 18 години. За зловещия акт разказа шофьорът на превозното средство.

„На шосето ни препречиха пътя, затвориха ни възможността за бягство от всички страни. От пристигналите коли изскочиха около 15 мъже, които си бяха скрили главите под качулки и затова не видяхме лицата им. Те счупиха прозорците на микробуса и хвърлиха вътре запалителни гранати. След това блокираха всички врати, за да не можем да избягаме. Водехме борба за оцеляване и с всевъзможни опити искахме да излезем от горещия бус“, обясни 45-годишният водач Игор Груич.

Шокиращият инцидент се е случил в събота вечерта на пътя за Крагуевац, където групата се е прибирала в близко село след посещение на голямото дерби на сръбския футбол между Цървена звезда и Партизан (0:0).

„Беше много страшно. Искаха да ни изгорят живи. На задните седалки някои от младежите спяха и трудно осъзнаха какво се случва. Целият ад продължи около 15 минути. Успяхме да освободим едната врата и да се измъкнем. Никой в буса не носеше фенски атрибути. Не сме провокирали нападението по никакъв начин. Мисля, че засадата беше организирана за някоя друга група, но е станало объркване“, допълни шофьорът.

„Всичките сме от едно село и искахме заедно да отидем на най-важни мач в сръбското първенство. За първи път наема микробус, за да пътуваме до Белград. Аз съм на 20 години и съм най-възрастният групата. Останалите са между 16 и 18-годишни. Не носехме никакви шалове или фланелки на някои от отборите“, разказа един от пътниците пред телевизия „Нова“, но не пожела да разкрие името си и селото, в което живеят.

Всичките девет човека от микробуса са получили изгаряния по ръцете и главите. На мястото на инцидента те са получили първа медицинска помощ от изпратена линейка от Александровац, а след това са били транспортирани за допълнителни лекарски грижи в клиниката в Крагуевац.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x