Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > ОЛАФ препоръча България да върне 11,7 млн. евро

ОЛАФ препоръчва България да върне общо 11.7 млн. евро на ЕС за проекти за третиране на отпадни води в рамките на разследване на няколко случая в Общността, свързани с водна инфраструктура и проекти за модернизиране на третирането на отпадни води.

Единият случай се отнася за въвеждането в експлоатация на местен проект в България, за който е станало ясно, че е приключен през 2012-та година, но никога не е започнал да работи. Той е трябвало да пречиства и премахва заразни вещества от отпадните води, които представляват риск за общественото здраве и околната среда. ОЛАФ препоръчва България да върне по този проект 4.8 млн. евро.

Във втория случай след сигнал ОЛАФ е разследвал 5 големи строителни проекта и договор за надзор. По време на разследването е станало ясно, че са подадени фалшиви документи при възлагането и така се е стигнало до тяхното одобрение. По този случай се препоръчва в бюджета на ЕС да бъдат върнати 6.9 млн евро и да започне съдебно разследване. Останалите случаи са в Румъния и Унгария.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x