Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Нов ценови шок! Таксиметровите шофьор в Бургас искат извънземни тарифи

Нов ценови шок! Таксиметровите шофьор в Бургас искат извънземни тарифи

Таксиметровите шофьори поискаха извънземни цени за превоз в Бургас. На изминалата сесия бе гледано предложението на браншовата им организация, с което превозът с тях щеше да стане непосилен за мнозина. След разпалени дебати, по-горещи и от тези за приемане на общинския бюджет, докладната записка бе оттеглена. Очаква се на следващата сесия през април да бъдат обсъждани нови тарифи, предаде Burgas24.bg.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Предложено бе минимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег – дневна тарифа да бъде 1,30 лв./км, а максимална 1,80 лв./км. При нощната цените щяха да поскъпнат до 1,50 лв./км за минимална и 2 лв. за максимална. С тези цени Бургас щеше да изпревари дори София по скъпи таксита, возещи през деня, както и при минималната нощна тарифа. Зам.-кметът Красимир Стойчев обяви пред съветниците, че в столицата дневната тарифа е определена в границите между 1,05 лв. и 1,78 лв., а нощната варира от 1,21 – 2,19 лв.

Предложен бе компромисен вариант, според който да се направи по-голяма амплитуда между минималните и максималните цени, което обаче не се хареса на таксиметровите превозвачи и не бе прието. Представителят на бранша Любомир Ламбрев каза пред съветниците, че това ще породи спекула. Според него е добре да се направи точно обратното – да има по-висока минимална цена и по-ниска максимална.

Какви ще бъдат новите цени на такситата ще разберем след малко повече от месец.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x