Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Орбан призова Зеленски да спре огъня

Орбан призова Зеленски да спре огъня

Унгарският премиер Виктор Орбан посети Киев и призова украинския президент Володимир Зеленски да разгледа възможността за бързо прекратяване на огъня, което би могло да ускори мирните преговори. Орбан изрази желанието на Унгария за подобряване на двустранните отношения с Украйна и готовност за участие в модернизацията на украинската икономика .

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

По време на съвместната пресконференция Орбан подчерта значението на прекратяване на огъня с краен срок, което според него би дало шанс за ускоряване на мирните преговори. Зеленски не коментира директно призива на Орбан, но отбеляза значението на справедлив мир в Украйна и Европа, и подчерта важността на европейската подкрепа за Украйна, включително военната помощ .

Това посещение е първото на Орбан в Киев от повече от десетилетие и е свързано с поемането на ротационното председателство на Европейския съюз от Унгария. Орбан подчерта значението на посещението за справяне с предизвикателствата пред ЕС и изрази подкрепа за украинските мирни инициативи .

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x