Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Оставиха в ареста молдовеца, обвинен в кражба на злато и пари

Оставиха в ареста молдовеца, обвинен в кражба на злато и пари

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо молдовския гражданин А.К. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че противозаконно е отнел чужди пари и вещи (златни бижута и парфюми), които имат обща стойност над 40 000 лева, с намерението противозаконно да ги присвои. Кражбата е извършена 27.04.2023 година в с.Кошарица, общ. Несебър. Престъплението е квалифицирано по чл.196 от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив.

А.К. е обвинен и за това, че противозаконно е причинил щети на полицейски автомобил, счупвайки стъклото му по време на задържането. Престъплението е осъществено на 17.05.2023 г. в село Баня, общ. Несебър. То е квалифицирано по чл.216, ал.1 от НК.

А.К. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че съзнателно се ползвал от неистински официален документ – лична карта, на която е придаден вид, че е издадена в Украйна. Тази карта А.К. е представил пред полицейските служители по време на задържането му. Престъпление по чл.316, вр. чл.308, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Определението на Районен съд – Несебър подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x