Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Откриха мъртъв стрелеца от Мейн

Откриха мъртъв стрелеца от Мейн

epa10943682 Law enforcement personnel search for the suspect two days after a mass shooting left 18 dead and 13 injured, in Lisbon, Maine, USA, 27 October 2023. Police continue to search for suspect Robert Card in the 25 October deadly attack in Lewiston, Maine. EPA/CJ GUNTHER

Мъжът, заподозрян за убийството на 18 души и раняването на 13 при стрелба в Люистън, американския щат Мейн, беше открит мъртъв в петък.

Това сложи край на 48-часово издирване след най-тежкото въоръжено нападение в историята на щата, според множество медии.

ABC News, позовавайки се на неназовани източници от правоохранителните органи, съобщи, че заподозреният, 40-годишният Робърт Р. Кард, е намерен мъртъв.

Смята се, че резервистът от американската армия е открил огън в зала за боулинг и след това в бар минути по-късно в сряда вечерта.

Стрелбата и продължителното издирване разтърсиха обикновено оживената, но спокойна общност на Люистън, бивш текстилен център и вторият по население град в Мейн, в разгара на есента на Нова Англия.

Втори ден издирват стрелеца от Мейн
Втори ден издирват стрелеца от Мейн

Полицията предупреждава, че Робърт Кард е въоръжен и опасен

Кард е сертифициран инструктор по огнестрелни оръжия и член на резерва на армията на САЩ. Наскоро е отправил заплахи за извършване на стрелба в съоръжение на Националната гвардия в Сако, Мейн. Според служителите той също така е съобщил за психични проблеми, включително чуване на гласове.

На жителите бе казано да не напускат домовете си и да се свържат с правоприлагащите органи, ако имат информация за местонахождението му, докато течеше издирването.

Държавните училища в Люистън и близките райони обявиха, че ще бъдат затворени.

Полицията предупреди, че той е въоръжен и опасен, но не го посочва като виновен. Властите засега се въздържат да посочат категорично един или двама са стрелците.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x