Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Отлично начало на годината за фехтовален клуб Корсар Бургас

Отлично начало на годината за фехтовален клуб Корсар Бургас

На провелия се втори кръг от Купа „България“ по фехтовка за деца до 15 и 17 години в залата на НСА „Васил Левски“ – София, състезателите от морския град показаха завидни умения и спечелиха няколко отличия.

Първият ден започна с битките при момчетата до 15 години. Там и тримата състезатели на клуба завоюваха място сред най-добрите осем в страната. Малшансът постави и тримата в един поток, като последователно Димитър Тончев и Веселин Вълев се срещнаха с Никола Миланов и отпаднаха в директните двубои за финала, заемайки съответно 6-то място и бронзов медал.

На финала Никола Миланов се срещна с представителя на „Пловдив БГ“ Николай-Томас Георгиев и след оспорвана и изпълнена с драматични моменти схватка Никола загуби с резултат 15-10 туша и спечели сребърното отличие.

При момичетата в тази възрастова група „Корсар“ беше представен от младата надежда на клуба Екатерина Чаушева (на 11 години), която се бори повече от достойно и за малко не заслужи място сред най-добрите, загубвайки с един туш срещата за влизане в осмицата.

На следващия ден също имаше поводи за радост, след като Иван Колев завоюва бронзовото отличие при кадетите, а Никола Миланов си спечели място в финалната осмица. Йордан Чолаков остана на крачка от осмицата, загубвайки двубоя си за влизане в нея от бронзовия медалист Симеон Далеков.

С играта си и постигнатите резултати състезателите донесоха много поводи за гордост на своите водещи треньори в клуба Георги Миланов, Едуард Зуев и Радостин Станчев.

г. започва повече от успешно за „Корсар“, след като по-рано през януари старши треньорът на куба Георги Миланов заслужи отличието за треньор на годината на Фехтовална академия „Васил Етрополски“ за 2022 г. Това е второто подобно отличие за него, което го нарежда сред малцината, получавали наградата повече от веднъж.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x