Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Отново секс скандал във Франция, арестуваха сенатор по подозрения, че е изнасилил колежка

Отново секс скандал във Франция, арестуваха сенатор по подозрения, че е изнасилил колежка

В Париж днес бе организирана близо двучасова очна ставка между френски сенатор и депутатка, която го обвинява, че я е упоил без нейно знание, съобщиха източници близки до случая.

Сенаторът Жоел Герийо (от парламентарната фракция „Хоризонти“, съюзена с президентското мнозинство) е задържан от полицията за „даване на лице, без негово знание, на вещество, което може да промени способността му да разсъждава или да контролира действията си, за да извърши изнасилване или сексуално посегателство“. 

Банкер по професия, сенаторът, който заема тази длъжност от 2011 г., е секретар на Сената и заместник-председател на комисията по външни отношения, отбрана и въоръжени сили. 

Депутатката от департамент Атлантическа Лоара „Сандрин Жосо (от центристката партия „Модем“) все още е в състояние на шок“, заяви адвокатката ѝ Жулия Минковски.

„Тя трябваше да мобилизира невероятна физическа и интелектуална сила, за да преодолее ужаса си и в последния момент да се изскубне от тази клопка. Към това се прибави и чувството за предателство и пълно неразбиране. Жоел Герио беше неин приятел от около 10 години и тя му се беше доверила напълно“, допълни Минковски.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x