Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Отпуснаха 107 милиона лева за енергийни проекти

Отпуснаха 107 милиона лева за енергийни проекти

Министерството на енергетиката на България отпусна 107 милиона лева за финансиране на проекти за енергийно ефективни системи за улично осветление в 83 общини. Тези средства са част от втория етап на процедурата за енергийно ефективни системи за улично осветление, финансирана по Механизма за възстановяване и устойчивост. В рамките на поканата по процедурата бяха подадени общо 87 предложения на стойност близо 114 милиона лева.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Проектите са част от инициативата за нисковъглеродна икономика, заложена в Плана за възстановяване и устойчивост. Целта е чрез тези проекти да се постигне минимум 30% спестяване на електроенергия, намаляване на емисиите и подобряване на енергийното управление.

В предложенията за проектите е включено внедряването на системи за мониторинг на енергопотреблението и автоматично управление на осветлението. Освен това, много от общините планират въвеждането на възобновяеми енергийни източници, като част от проектите предвиждат изграждане на фотоволтаични централи с батерии за нуждите на системите за улично осветление.

Договорите за финансиране ще бъдат сключени след разглеждането и одобряването на необходимите документи.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x