Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > От ГЕРБ поискаха оставки

От ГЕРБ поискаха оставки

Заедно с брифинга, който енергийният министър Александър Николов ще дава в 9 часа, да си подаде и оставката, искат от ГЕРБ. Партията иска извънредно заседание на парламента заради газовата криза. Ако властта не даде решения на кризите, нямало смисъл да остава в управлението. Това заяви в студиото на БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Като недостойна опорка определи тя изявленията малко преди това на Атанас Атанасов по темата за газовата криза

Интерконекторът с Гърция бе изграден на 79% при управлението на Бойко Борисов, а настоящата власт не правела нищо, за да довърши интерконектора.

За една година е изплатена една трета от тръбата по „Балкански поток“. За три години тя ще бъде изцяло платена и транзитните такси ще остават в държавната хазна, увери Атанасова.

Настоящото управление няма нито цел, нито посока как се управлява, подчерта Атанасова.

В студиото на БНТ бившият енергиен министър Теменужка Петкова поиска цялата кореспонденция с „Газпром“.

Нека да чуем правителството какво ще каже и включително и енергийният министър. Има много въпросителни, на които трябва да се отговори – правителството откога знае, че съществува вариант спиране на доставките, какво е направило до тук освен да подлага на риск енергийната и националната сигурност на страната. Затова и цялата кореспонденция с „Газпром“ трябва да бъде проверена.

Тя увери, че България има реална диверсификация на газ – получаваме 30% газ от Азербайджан.

Господин Ананиев в стремежа си да демонстрира, че разбира от всички, на практика доказа, че не разбира от нищо, разкритикува Петкова. Според нея Ананиев не помни и не знае, че по време на правителството на ГЕРБ в договора с „Газпром“, че били премахнати посредниците по веригата. ГЕРБ водили преговори с Газпром, в резултат на което Газпром са възстановили над 220 млн. лв. Припомняме, че възстановените суми са следствие на спечелено дело, което ЕК води спрямо руския монополист „Газпром“, а решението засягаше не само България, а още страни, предимно от Източна Европа.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x