Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > От утре започват тестовете на националната система за предупреждение при бедствия BG-ALERT

От утре започват тестовете на националната система за предупреждение при бедствия BG-ALERT

Тестовете на системата за предупреждение при бедствие BG-ALERT (БГ-АЛЕРТ) започват от утре, това съобщи директорът на Пожарната (ГДПБЗН) главен комисар Александър Джартов. Всеки ден жители на различни области в страната ще получават предупредителния сигнал.

Предвид важността на предупредителното съобщение, звукът, който ще се чува ще е специфичен и по стандарт, за да привлече вниманието на всеки, който го получава.

Тестовете на системата ще продължат до 29 ноември, когато ще се проведе проба в цялата страна. Между 12:00 и 12:30 часа устройствата, които поддържат технологията SEO broadcast, ще получат такива съобщения.

Първо съобщението, което ще получат абонатите ще е с определен надпис, който указва дали е БГ-АЛЕРТ. Съобщението ще е различно и в зависимост от това каква е операционна система на мобилния телефон и каква е нейната версия. Може да бъде и сигнал от президента, каквато версия поддържат по-старите устройства.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x