Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Очакват много силен сезон в зимните ни курорти

Зимните ни курорти очакват много силен сезон. Големи държави от Европа и Азия се завръщат на българския пазар с 30 процента повече заявки. За разлика от други страни цените на туристическата услуга няма да се покачат с повече от 20-25%, съобщава БНР.

Това, което липсва в туристическата индустрия и държавната политика, насочена към нея, са позитивните послания. На тази тема е форумът, който се проведе в Банско, с участието на ресорния министър Илин Димитров, туристическия бизнес, местните власти и двете обществени медии – БТА и БНР.

Натрапчиво липсват позитивните послания, когато говорим за българския туризъм, призна министър Димитров. Затова с двете обществени медии – БТА и БНР – започва дългосрочна програма за реклама на туризма и онова, което го отличава от другите дестинации.

Предавания и подкасти подготвя БНР, а БТА предоставя безплатно своите платформи за представяне на всички туристически места и уникални продукти.

Бизнесът в Банско приветства този нов подход и обяви, че ще търси помощ от министерството за налагане на екологичен транспорт и зелени политики, а мечтата на местните механи и ресторанти е за звезда „Мишлен“.

Ски зоната в Банско е готова да посреща зимните туристи, цените са конкурентни на останалите курорти в Европа, каза Мая Христоскова, управител на фирмата-концесионер, но не спести проблема с километричните опашки.

Зимните туристи в България трябва да имат обобщена информация за курортите ни – големи и малки. Например факта, че на Боровец се практикува нощното каране, каза кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Източник: БНР

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x