Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Очаква се президентът Радев да обяви кога ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на ДПС

Очаква се президентът Радев да обяви кога ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на ДПС

Политическата сцена в България е изправена пред нови предизвикателства, след като президентът Румен Радев обяви, че скоро ще връчи втория мандат за съставяне на редовно правителство на Движението за права и свободи (ДПС). Въпреки това, в партията има напрежение относно следващите стъпки.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Един от председателите на ДПС, Делян Пеевски, обяви, че партията незабавно ще върне мандата неизпълнен. От друга страна, Джевдет Чакъров, друг водещ фигура в ДПС, заяви, че трябва да се направи всичко възможно за съставяне на правителство.

Според процедурата, мандатът ще бъде връчен на кандидат за премиер, предложен от парламентарната група на ДПС, чийто председател е Пеевски. Това поражда допълнителна несигурност относно бъдещите действия на партията и евентуалното съставяне на правителство.

В същото време, Демократи за силна България (ДСБ) предложиха трети мандат – техническо правителство. Тепърва ще се обсъжда в коалицията Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) дали да призоват президента Радев да им връчи третия мандат, в случай че вторият мандат се провали.

Предстои да видим как ще се развият събитията и какви ще бъдат решенията на ключовите политически играчи в България.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x