Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Парадоксът на закона и гражданското съзнание на българския селяндур (снимки)

Парадоксът на закона и гражданското съзнание на българския селяндур (снимки)

Вечно ли трябва да напомняме на гражданите от селски произход в България, че има закони, които трябва и е задължително да се спазват? Сякаш това е необходимо, защото иначе устите на някои, като ханджийски порти запушване нямат, когато се върнат от чужбина. Тогава започват да хвалят и да се възхищават от тамошния ред и как ги глобявали полицаите за неправилно паркиране, превишена скорост, изхвърляне на боклука през прозорците на колата или фасовете покрай посевите извън градските региони.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Иронията на съдбата е, че същите тези сквернословци и хвалипръдльовци не се съобразяват с нито един закон в нашата държава и после гръмовно реват: „Ние нямаме закони.”

Не, дами и господа, закони има, но вие не искате да ги спазвате. А когато ви принуждават, оревавате орталъка, че издевателстват над вас.

А не е ли издевателство карането в градски условия с над сто километра в час? Не е ли издевателство карането в бус лентите, предвидени само за автобуси на градския транспорт? Не е ли издевателство тарикатското предвижване в аварийните ленти на магистралите или изпреварването в тях, което застрашава животи?

Закони има, но има и голям толеранс в България спрямо тяхното прилагане. А вие ревете и се жалвате. Видели сте как е в чужбина. Ами дайте пример тук!

Покажете на нашенеца, който не си е помръдвал задника до указателната табела на града или последната къща на село, как го правят чужденците!

По-лесно е да се разказват „пичи масали“ и сладкодумни коношмаци на софрата с 200 грама ракия и шопска салата, а после да се качите пили в автомобила си и да настъпите газта.

За това как биха ви санкционирали в чужбина, а?

Тук се оплаквате, че ви вземали колите. Ами ще ви ги вземат! То, ако питате, и в затвора трябва да полежите малко, за да знаете друг път, че това, което вършите, е буквално опит за непредумишлено убийство.

Поредният джигит, препускал в бус лентата, беше заклещен от служители на реда в Бургас днес в късния следобед. Човекът попаднал в задръстване и решил да си спести време и гориво, като изпревари всички „балъци” през нея. Запушил и автобуса, който търпеливо изчакваше заедно с 60 нещастника вътре тарикатът да се включи в движението.

Патрул на КАТ го застигна и го глоби солидарно, но би било редно да му се отнеме и книжката, за да знае друг път, че и в Бургас цари законност.

Хайде, другари тарикати, да не бъдете нагли и безобразно дебилни, продължавайки да нарушавате пътните правила в града ни. Хайде, бъдете по-отговорни и търпеливи, защото светът не се върти покрай вас, а вие се въртите заедно с него покрай земната ос и невидимия от вас установен ред в едно общество.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x