Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Перничани на протест след 2 дни без вода

Перничани на протест след 2 дни без вода

Water tap. Photo from Finland.

Жители на пернишкия квартал „Църква“ излязоха в събота вечерта на спонтанен протест с блокиране на главна улица след авария, оставила ги без вода два дни, съобщава БНТ. 

„Вчера сутринта имахме авария на довеждащия водопровод в местността „Църковски кории“, която започнахме да отстраняваме. След като приключихме, пуснахме водата, но резервоарите не се напълниха така, както очаквахме. За това сутринта пуснахме допълнителна помпа от пречиствателната станция на язовир „Студена“, която да насочва вода към квартал „Църква“, но ефектът бе никакъв. В днешния ден, заедно с колегите, обходихме всички трасета по довеждащите водопроводи за установяване на проблеми, но такива нямаше. За съжаление никъде няма и течове. За справяне със ситуацията към момента е пренасочена цялата вода от съседното село Драгичево за пълнене на резервоарите в квартал „Църква“. Когато това се случи отново ще отклоним водата в обратна посока“, обясни управителят на „ВиК“ – Перник инж. Борислав Иванов.

Той коментира, че няма обяснение каква е причината за това водата да не се покачва в резервоарите.

„Проблемът е, че водата от водоизточника е слаба. Той е проверен и за евентуално запушване, но такова също не е установено“, допълни Иванов.

Екипи на „ВиК“ – Перник следят за евентуални течове.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x