Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Сблъсък > Песков посочи условието към България и Полша отново да получават газ

Песков посочи условието към България и Полша отново да получават газ

Плащането от Полша и България по договори за газ в правилната форма ще бъде основа за продължаване на доставките. Това каза пред журналисти в сряда прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, предава „Труд„. 

На въпрос дали руският президент Владимир Путин планира да има контакти с колеги от тези страни за обсъждане на ситуацията с доставките на газ, Песков отговори: „Няма планове“.

Песков не изключи, че и други страни, освен Полша и България, няма да получат руски газ, ако не го плащат в рубли, съобщи Дарик.

„С наближаването на крайния срок за плащане, ако някои потребители откажат да плащат по новата система, тогава указът на президента,  разбира се, ще бъде изпълнен“, добави говорителят на Кремъл.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x