Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Петков към българите: Дайте по една заплата за боеприпаси за Украйна, както направих аз!

Петков към българите: Дайте по една заплата за боеприпаси за Украйна, както направих аз!

Премиерът Кирил Петков даде старт на дарителска кампания за Украйна.

„Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна“, написа във Фейсбук министър-председателят.

Малко по-рано днес стана ясно, че в сряда той ще води делегация, която ще посети Киев.

Ето цялото изявление на премиера:

Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема.  Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия!

Като министър-председател ще продължавам да работя за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор, като през идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности – не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Какъв срам! Да призоваваш бедния български народ да събира средства за боеприпаси за Украйна, та войната да продължава незнайно до кога! Жалко, че гласувахме за вас, доверихме ви се, а вие работите против интересите на нашата държава. Спрете да призовавате за помощи – военни, оръжейни, парични, защото ще заприличате на просяка Зеленски, който не слиза от медиите, хленчи, реве и нагло настоява да му се оказва военна помощ. Пари за боеприпаси за Украйна – никога! Вие лично привеждайте цялата си заплата ежемесечно на Украйна, ваша воля.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x