Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Петролът пак поскъпна! Ето я причината

Петролът пак поскъпна! Ето я причината

Фючърсите на петрола продължиха да растат и днес, като инвеститорите залагаха на затруднения, след като Либия беше принудена да затвори един от най-големите си петролни терминали и да ограничи доставките от друг заради протести, съобщи Ройтерс.

Очакванията Шанхай постепенно да излезе от локдауна също повиши търсенето на черно злато и тласна цените нагоре, предаде БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, се покачиха с 61 цента, или 0,5 на сто до 113,77 долара за барел.

Американският лек суров петрол поскъпна с 33 цента или 0,3 процента до 108,54 долара.

В предходната сесия и двата сорта се покачиха с повече от 1 процента и достигнаха най-високото си ниво от 28 март. Печалбите на инвеститорите обаче донякъде биват ограничени от скъпия долар, чиято цена продължава да се покачва.

Очаква се и решение на ЕС за ембарго под някаква форма над руския петрол, което също държи пазарите под напрежение.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x