Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Плажът „Навагио“ на Закинтос остава затворен през туристическия сезон поради опасност от свличане на скали и разпадане на корабни останки

Плажът „Навагио“ на Закинтос остава затворен през туристическия сезон поради опасност от свличане на скали и разпадане на корабни останки

Гръцката държавна телевизия ЕРТ съобщи, че плажът „Навагио“ на остров Закинтос ще остане затворен и през настоящия туристически сезон. Плажът, прочут с природната си красота и останките от кораб на пясъка, беше затворен през юни миналата година поради опасност от свличане на скални маси.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

През януари беше обявено, че останките от кораба „Панайотис“ се разпадат и вече са се разцепили на две части, което може да представлява опасност за туристите. Решението за затваряне на достъпа до плажа както по суша, така и по море беше взето от четирима гръцки министри, компетентни за управлението на плажа.

В постановлението им се отбелязва, че въпреки усилията на местните власти и уверенията за предстоящо отваряне на плажа, забраните за движение на хора в района, акостирането на плавателни съдове и къпането във водите на залива остават в сила.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x