Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Плаж Крайморие става притегателен център за водни спортове и развлечения! Международни състезатели по джет ски ще мерят сили това лято (АУДИО и СНИМКИ)

Плаж Крайморие става притегателен център за водни спортове и развлечения! Международни състезатели по джет ски ще мерят сили това лято (АУДИО и СНИМКИ)

Смятаме да превърнем плаж Крайморие в една нова дестинация за водни спортове и развлечение, за да може повече хора да усетят адреналина. Това заяви в интервю за „Днес България“ председателят на Българската федерация по водомоторни спортове Тодор Христов.

Това лято Бургас и плаж Крайморие ще бъдат домакини на кръг от Националния Джет Ски Шампионат, който ще се проведе от 7-и до 9-и юли. Инициативата и организацията е на местния клуб „Акватракс“ и Дирекция Спорт към Община Бургас. Над 50 състезатели от България, Румъния и Гърция ще премерят сили в различните категории на плажа в Крайморие.

„От 4 години традиционно в Бургас организираме кръгове от републиканския Джет Ски шампионат. Гостуваме на различни плажове, за да можем да популяризираме спорта, повече хора да се докоснат до него и повече туристи да опознаят Бургас. Тази година сме се спрели на Крайморие, където ще се проведе 3-и кръг от националния джет ски шампионат. В момента кипи подготовка. Ще въведем пробни пилотирания и обучения на деца. Ще включим категория за любители“, разкри Христов. Състезанието е включено в календара на федерацията.

Водещ на събитието ще е най-успешният български състезател по Fly Board Атанас Михайлов, който ще направи демонстрации за публика и фенове. Участниците ще се борят в девет професионални категории, а специално за начинаещи и любители за първи път ще има състезание Endurance. Интересна е битката при децата, където отново ще ни радва 13 годишната Мари Петрова в борба с връстниците си от Румъния.

При най-мощните джетове над 500 к. с. ще стартира румънския ас Кристиян Чобану в битка с Николай Димитров от клуба в Лом и Мартин Димов от Бургас. Тренировките са в петък и събота, а стартовете след 10 часа в събота и неделя.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x