Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > „Пластмасовата държава“, където тъпашкият кикот е по-важен от разума

„Пластмасовата държава“, където тъпашкият кикот е по-важен от разума

В държавата на абсурда, където пластмасовите миндили с два грама мозък в главата са възнесени до ролята на недосегаеми за службите и медиите, едно нещо е сигурно: разбиването на рекорди с превишена скорост е по-важно от същинските доказателства за интелигентност и спазването на закона.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Мис Силикон, тази кралица на тъповатия кикот и бели дупки в мозъка, със своята празна кратуна и шерановиден фейс, се радва на несправедливо предимство в държавата на низостта.

Многократната нарушителка на законите за движения по пътищата се е сдобила със стикер на предното стъкло, който за внимателния поглед заявява, че автомобилът е във VIP статус – като част от автопарк на народното събрание. Колко възвишено!

Питаме се, кой от нашите благородни политици може да се похвали със сърдечна връзка със съществото, което не само че е умствено сбърканоа, но е отвратително и неприемливо за всяко мислещо същество.

А какво да кажем за закона? Докато огромна част от гражданите се давят в потока от бюрократични процедури, Мис Силикон продължава да е недосегаема, както че ли законите са пълни с недостатъци, а превишената скорост е показател за нейния интелект.

И така, в държавата на абсурда, където празните усмивки са по-ценни от разумните мисли, Мис Силикон си лети навсякъде с безгрижност и безнравственост.

И се питаме, докога ще продължава този цирк? Докато не умре някой на пътя? Но докато законът остава безсилен спрямо този пластмасов феномен, ние сме принудени да живеем в държава, където безумието е по-висше от разума и където Мис Силикон може да си прави каквото иска, защото, ей така, по някаква причина, тя е важна повече от държавността.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x