Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Пловдивският съд заседава по делото за убийството на Митко от Цалапица

Пловдивският съд заседава по делото за убийството на Митко от Цалапица

Близките на Димитър отново ще се съберат на протест пред съда.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На предишното заседание съдът отхвърли молбата на близнаците за съкратен процес след признаване на вина и постанови делото срещу тях да върви по общия ред. Борислав и Валентин, обвинени в укривателство на убийството на 24-годишния Димитър Малинов, бяха оставени в ареста.

Причината за протестите са заради обвинителния акт срещу близнаците. Според майката на Митко, двамата братя не трябва да се гледа на тях като на помощници за укриване. За почернената майка те трябва да бъдат съдени като съучастници на Рангел. Жената има предположонеиое, че Рангел е бил заплашен от бащата на близнаците да не казва за техните удари.

„От самото начало не сме съгласни с това обвинение на близнаците за лично укривателство. Носят кирки, мотика, лопата за заравянето на тялото на Митко. Нито един от тях не даде първа помощ на Митко. Още на мястото, преди да тръгнат да натоварят можело е да му дадат първа помощ и Митко можеше да е жив. Те извозват Митко до къра, където е заровен. Той е заровен жив и е доказано по медицинска експертиза, че е бил в безсъзнание“, каза Атанаска Бакалова

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x