Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Повдигат наказателно обвинение срещу „Boeing“

Повдигат наказателно обвинение срещу „Boeing“

Наказателното обвинение идва не откъде да е , а от САЩ

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Министерството на правосъдието на САЩ реши да повдигне наказателни обвинения срещу Boeing заради нарушаване от концерна на споразумение, свързано с катастрофите на негови самолети през 2018-2019 г., при които загинаха 346 души, съобщи за РИА Новости източник, запознат със ситуацията.

Отделът стигна до заключението, че компанията е нарушила споразумението от 2021 г., което защитава Boeing от наказателно преследване, при условие че се преразгледат практиките на концерна и предоставянето на редовно отчитане.

Обвинението срещу концерна ще включва едно обвинение – измама на правителството на САЩ, свързана с мерките за гарантиране на безопасността на самолетите.

„Боинг“ ще получи срок до края на седмицата да отговори на предложението.Очаква се Министерството на правосъдието на САЩ да вземе и обяви официално решение по този въпрос преди 7 юли.

Решението да се премине към повдигане на наказателно обвинение на „Боинг“ задълбочава продължаващата криза, обхванала авиогигата, като излага компанията на допълнителни финансови последици и по-строг правителствен надзор.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x