Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Повдигнаха обвинение на граничен полицай за взимане на подкуп

Повдигнаха обвинение на граничен полицай за взимане на подкуп

Граничен полицай е обвинен за изнудване и взимане на подкуп, съобщиха от окръжната прокуратура в Благоевград.

Установено е, че на 28 април в гр. Сандански полицейският служител А.К. (на 40 години) чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба. Използвайки служебното си положение на граничен полицай, той поискал такса „спокойствие“. Заплашвал лицето, от което е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през ГКПП Кулата, свързани с дейността на транспортните му дружества, уточняват от прокуратурата.

Граничният полицай е задържан в момента на приемане на подкупа. Той е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на наблюдаващия прокурор А.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За извършеното престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК – да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

Разследването по случая продължава.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x