Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Погребението на Алексей Навални ще бъде на 29 февруари в Москва

Погребението на Алексей Навални ще бъде на 29 февруари в Москва

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Публичното прощаване с Алекс Навални, който почина внезапно на 16 февруари, ще се проведе в края на седмицата, съобщава новинарският сайт Meduza, като се позовава на говорителя на руския опозиционен политик Кира Ярмиш. Редица руски медии вече докладваха, че погребението е планирано за 29 февруари в Москва, предава Фокус.

„Търсим зала за публично сбогуване с Алексей. Време: края на тази работна седмица. Ако имате подходящо помещение, моля, свържете се с нас“, написа Ярмиш в социалната мрежа X.

Тялото на Алексей Навални бе предадено на майка му Людмила Навалная на деветия ден след смъртта на политика – 24 февруари. Дотогава руските власти отказваха да предадат тялото с мотива, че тече доследствена проверка.

Сътрудниците на Навални твърдят, че представители на Следствения комитет на Руската федерация са предали тленните му останки на Людмила с условието тя да го погребе тайно и без публично прощаване. Тя обаче е отказала да изпълни исканията.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков увери, че Кремъл не е оказвал натиск върху майката на Алексей Навални във връзка с предстоящото му погребение.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x