Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Пожарникари получиха награди и заслужено признание за проявено геройство по време на бедствията в Бургаска област /снимки и видео/

Пожарникари получиха награди и заслужено признание за проявено геройство по време на бедствията в Бургаска област /снимки и видео/

Пожарникари от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас днес бяха наградени за работата си по време на бедствията в общините Царево и Средец. Парични награди и грамоти получиха 93-ма служители на пожарната.

Огнеборците получиха грамотите си на официална церемония лично от главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН-МВР и старши комисар Емил Павлов – директор на ОДМВР-Бургас.

Със специална награда на Министъра на вътрешните работи за проявена храброст и отговорност при ръководене на екипите на РДПБЗН Бургас по време на обявените бедствените положения в общините Царево и Средец, бе отличен комисар Николай Николаев – директор на РДПБЗН-Бургас. Той получи почетно отличие на МВР – за доблест и заслуга трета степен, а наградата му бе връчена от главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН-МВР.

„От последните 5 години можем да кажем, че тази беше най-тежката. Полагаме усилия да сме постоянно готови за всякакви видове произшествия, правим си равносметка, учения. Имаше хора, които спасявахме паднали от скали, паднали в кладенци, парамедиците подготвяме за височинни спасявания. Навлизаме сега в зимния сезон. Само тази седмица три апартамента в Бургас изгоряха. За наша радост нямаме пострадали. Надяваме се и в края на сезона това да е така“, коментира комисар Николаев.

Възникналите от началото на 2023 година произшествия на територията на РДПБЗН-Бургас са по-специфични и сложни, на база данните от предходни години. Регистрирани са 2549 произшествия, част от които са:  пожари – 1675 броя и аварийно-спасителни операции – 773 броя.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x