Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Позор! Жена от Сливен почина, след като и отказаха Спешна помощ, директорката на ЦСМП-Сливен нагла, сигналът бил неграмотен

Позор! Жена от Сливен почина, след като и отказаха Спешна помощ, директорката на ЦСМП-Сливен нагла, сигналът бил неграмотен

Жена от Сливен е починала в автомобил, докато пътувала към болница. Трагедията се разиграла на 2 февруари. На 62-годишната жена ѝ прилошало и близките ѝ потърсили Спешна помощ. Оттам обаче отказали да пратят линейка. 

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Жената тръгнала към лечебно заведение с частен транспорт, но издъхнала по пътя. По случая е образувано досъдебно производство.

Със случая се заема окръжната прокуратура. От там заявиха, че смъртта е настъпила заради болест. От спешния център в Сливен са направили вътрешно разследване, като на диспечера ще бъде наложено наказание. Но те казват още, че сигналът към тях е бил изключително неясен.

„Един изключително неграмотно подаден сигнал, от който много трудно би могъл нашия оператор, въпреки неговите старания да получи повече информация. Много трудно би се ориентирал в спешността на случая“, посочи директорът на Центъра за спешна помощ в Сливен д-р Василиса Симеонова. 

От Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ се самосезираха по случая и заявиха, че започва извънредна проверка в ЦСМП – Сливен от 12 февруари. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x