Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Политическият анализатор Янчо Николов: Тоталитарна комедия: Перверзни издънки, конституционни падения и Шахмат на демокрацията

Политическият анализатор Янчо Николов: Тоталитарна комедия: Перверзни издънки, конституционни падения и Шахмат на демокрацията

Новият театър на абсурда в политиката разкри сценария на последната постановка, където демокрацията беше поставена под удар от герои, облечени в диктаторски костюми и въоръжени с реторика за „евроатлантизъм“ и „антикорупция“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В този купон, Конституционният съд беше последният отбранителен вал на „демократичния остров“.

Похитителите на Конституционния съд обаче се изказаха с дълбоко разбиране за волята на народа, представлявайки я по начин, който върви ръка за ръка с диктатурата. Всеки, който се интересува от съдебната система и принципите на правовата държава, може да забележи този акт като брилянтен тоталитарен номер, подправен с лек демократичен привкус.

Политици като Тошко Йорданов, които се осмеляват да повдигнат въпроси, се сблъскват с отговорите на Христо Иванов – Гаргамела. Този майстор на издънките, лицемерието и политическата проституция в най-евтиния и вариант се изправя като страж на „истината“, отговаряйки с извратен сарказъм, че било перверзно да се отговаря на въпроси свързани с болната тема. Най-вероятно, защото в тяхната „сглобка“ перверзеността е новата норма.

И така, докато някои наистина ги е грижа за конституционните принципи и правата на гражданите, други си играят на диктаторски шахмат.

Всички ние стоим пред предизвикателството да разберем, как точно е възможно да живеем в „уж демократична държава“, докато реално сме марионетки на „сглобка“ с извратени тоталитарни наклонности.

По всичко личи, че скоро ще имаме представление за цената на този абсурден спектакъл – евроатлантическа Северна Корея в Европейския съюз. Невиждано чудо!

Слобка на крадци и шарлатани съставена от бивши шофьори на тоталитарни величия, агенти на 6-то ДС, комунистически мекерета овладяха тотално държавата след 34 години борба с демокрацията.

Честито българи! Стойте си кротко у вас, налейте си прясно сварена парцуца, набийте половинките си и слушайте песничката : Комунизма си отиде! Спете спокойно деца!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x