Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Политически екшън! Константин Бачийски влетя на пресконференция на Георги Манев /видео и снимки/

Политически екшън! Константин Бачийски влетя на пресконференция на Георги Манев /видео и снимки/

Политически екшън между бивши съпартийци от залязващата под управлението на Константин Бачийски партия Средна Европейска Кладса.

Председателят на ПП СЕК Константин Бачийски влетя като хала на пресконференция, давана от бившият му колега и почетен председател на партията Георги Манев. Без капка притеснение Бачийски раздаде на присъстващите журналисти листи с удостоверение от Софийски градски съд. Той твърди, че в Изпълнителния съвет на ПП СЕК не фигурира името на Георги Манев. Не стана ясно кога Бачийски е подготвил необходимят документ, при положение че брифингът бе обявен около 2 часа по-рано.

Манев контрира бившият си колега, че според Чл. 34.А /нов 09.10.2021г./ /1/ от устава на СЕК, „Основателят и първи председател на СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА е Почетен председател на СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА.

/2/ „Почетният председател на СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА може да инииира разглеждане на точки от дневния ред на заседания на Изпълнителния съвет и Контролния съвет.“

„Това, което той ви раздаде е от съда, а съдът никога няма да ви изкара самия Устав“, допълни Манев.

Манев допълни, че с това си действие Бачийски се опитва да подведе присъствъщите журналисти.

На въпрос към Георги Манев кога ще се проведе конгрес на ПП СЕК, той отговори, че Бачийски още не е обнародвал дата в Държавен вестник.

„Самият Бачийски още не е обнародвал дата в „Държавен вестник“, с която да се свика конгреса. Аз ще му поискам оставката като председател за слаби резултати. Стигнахме до там, че от просперираща партия с кметове в страната и петима общински съветници в Бургас, сега ще броим гласове, защото сме само трима. Да не съм лош пророк, но да не стане така, че да останат и с двама само“, каза почетният председател на СЕК, който също е в Общинския съвет, след като пренареди листата на КОД.

Поводът за провелата се пресконференция бе исканата от Георги Манев оставка на областния управител на Бургас Пламен Янев, както искането за свикване на конгрес на ПП СЕК.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x