Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Полицията има данни за още участници в схемата за купуване на гласове в Несебър

Полицията има данни за още участници в схемата за купуване на гласове в Несебър

Служителят в община Несебър, който вчера беше задържан с над 185 хиляди евро и 25 хиляди лева за купуване на гласове, е бил освободен от ареста, съобщи Нова телевизия. Както „Днес България“ първи писа, най-вероятно става въпрос за служителя на институцията Паскал Апостолов.

Смята се, че той е бил организатор на схема за търговията с вот.

Шефът на бургаската „Икономическа полиция“ Станислав Дачев каза пред Нова телевизия, че откритите пари е трябвало да бъдат разпределени към по-ниските нива. Общинският служител трябвало да намери подорганизатори, които да осигурят гласове за местните избори. Полицията вече има данни за произхода на средствата.

По информация на bTV при проведената спецоперация са претърсени четири адреса, свързани с арестувания служител. Действано е по сигнал за изборна търговия.

„Три от претърсените адреси са на територията на Бургас, а един на село Равда. Към момента няма други задържани. Имаме данни за други лица. Има разпитани свидетели. Според данните, които имаме парите са били за купуване на гласове“, заяви Станислав Дачев за медията.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си – ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ––> marketl.ink/biocom

1
0
Would love your thoughts, please comment.x