Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Посрещнаха първите гости от Узбекистан на Летище Бургас(снимки и видео)

Посрещнаха първите гости от Узбекистан на Летище Бургас(снимки и видео)

Първият полет от Узбекистан на Летище Бургас бе реализиран днес в ранния следобед на Летище Бургас. 

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Близо 150 души пристигнаха на почивка по Южното Черноморие от Ташкент. Те бяха посрещнати официално с воден салют от ръководството на летището.  

На събитието присъства българският посланик в Узбекистан – Нейно Превъзходителство Стояна Русинова. Имаше и представители на местната власт, както и на ръководството на аеропорта. Полетът от азиатската страна слага началото на разработването на нов пазар за летния ни туризъм. Очаква се общият брой на гостите от бившата съветска република да надхвърли 2000. Плановете са през следващото лято туристите да се удвоят. Узбеките ще почиват основно в хотелски комплекси в Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас и Созопол. Програмата се осъществява за първи път, като Българското Черноморие досега е било непозната дестинация за узбекистанците. Интересът е голям и ако програмата е успешна и доведе до голяма реклама на страната, може да има сериозно търсене за следващата година. Туристите ще отсядат основно по Южното Черноморие – Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас, Созопол

Самото летище очаква като брой пътници, резултат около миналогодишния. Предлагаме ви и богат снимков и видеоматериал от събитието днес, както и интервюта с шефа на Летище Бурхас Васил Атанасов и посланик Стояна Русинова.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x