Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Почина емблематичният талисман на Левски -Джими Гуменката

Почина емблематичният талисман на Левски -Джими Гуменката

Емблематичният фен на “Левски” Славчо Василев-Джими, който си бе заслужил статут на талисман на “сините”, се пресели в небесния сектор “Б”. Джими Гуменката е починал в събота (11 ноември) на 68 години в апартамент в столичния квартал “Дружба”.

Дни по-рано писахме за кошмарните преживявания на Джими, който спи на гол под в празен апартамент и разчита на съседите си, за да не умре от глад и студ.

Налегнат от различни болести, без пенсия и без роднини, на които може да разчита. След статията, в петък Джими е бил посетен от представители на социалните служби.

Време за реакция и спасение не е имало. Той е починал в 12 часа на следващия ден. 

Славчо израства в пансион, след като твърде рано остава без майка, а по времето на социализма влиза в отбора на онези извънсистемни играчи, които всячески се опитват да се опълчат на господстващия строй.

Точно такива момчета са добре дошли на “Герена”, а на младия Славчо не му трябва много да превърне интереса към футбола в своя основна страст.

Навремето се хвали, че е получил фланелка на националния отбор лично от Георги Аспарухов-Гунди и че е приятел с почти всички легенди на “сините”.

Само на едно място беше сигурно, че може да бъде открит – на “Герена”. Сигурно най-щастливият ден в живота му е, когато му предлагат да разнася носилката на “Герена”.

Другите фенове някак естествено заобичат Джими Гуменката и го провъзгласяват за талисман на “Левски”.

Прякорът му се ражда от само себе си, тъй като Джими зиме и лете ходеше с окъсани гуменки. С тях играеше и футбол на асфалта в двора на Техникума по обществено хранене в близост до Лъвов мост. Част от фолклора на домакински мачове на “Левски” бе свързан с подвиквания към държащия носилката Славчо, ако на нея се е озовал противников играч: “Джими, изпусни го”.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x