Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

ПП и ДБ готови да направят кабинет на малцинството с втория мандат

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ заявиха, че са готови да направят кабинет на малцинството с втория мандат, дори и ако ГЕРБ го подкрепят. Програмно правителство с втория мандат е новият сценарий пред партиите – в търсене на изход от кризата.

“ДБ и ПП да съставим правителство на малцинството, което да бъде подкрепено от ГЕРБ”, заяви съпредседателят на “Демократична България“ Атанас Атанасов.

“Правителството с нашия мандат ще излезе с много ясно разписана програма, която няма да е съгласувана с ГЕРБ”, категоричен бе Даниел Лорер от “Продължаваме промяната”.

“Държат се като в ясла – ние няма да ви подкрепим, но когато дойде вторият мандат при нас – вие трябва да ни подкрепите, смешно”, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

Все пак от ГЕРБ са готови на компромиси в името на това да има редовно правителство. От „Продължаваме промяната“ не изключиха – да имат кабинет с гласовете на ГЕРБ.

“Няма сила, която да спре един депутат да гласува както прецени”, каза Даниел Лорер.

“Ако искаш подкрепата на някой, трябва да го заявиш. Това по-скоро ми прилича на „свенливо намигване“”, добави Томислав Дончев. 

“Аз съм за – да седнем и да уточним едно по едно това правителство каква програма ще изпълнява. Това трябва да бъде разписано и да бъде контролирано от парламента”, заяви Атанас Атанасов. 

Дали ще се стигне до сценарий на кабинет с втората папка е въпрос на разговори – убедени са партиите. Нагласите към момента са, че първият мандат на ГЕРБ-СДС ще бъде неуспешен.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x