Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Правителството отпусна над 22 милиона лева за оптимизация на персонала и работа с уязвими групи в образованието

Правителството отпусна над 22 милиона лева за оптимизация на персонала и работа с уязвими групи в образованието

Националната програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ ще бъде подкрепена с 22 218 216 лева за 2024 година, съобщиха от правителството. Средствата са предназначени за изплащане на обезщетения за януари до май 2024 г.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Те ще покрият намаляване на персонала в образователните институции в резултат на промени в структурата или състава му, както и при прекратяване на трудовите правоотношения по други причини.

Финансирането идва от бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г., който включва средства за националните програми за развитие на образованието.

Освен това, Министерският съвет отпусна допълнително 384 532 лева за работа с деца и ученици от уязвими групи. Тези средства ще се използват за подпомагане на достъпа до образование и предотвратяване на отпадането от предучилищната и училищната система.

Финансирането ще бъде предоставено на детски градини и училища и също е част от бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г.

Тези мерки са насочени към подобряване на образователната среда и гарантиране на достъп до качествено образование за всички деца в България.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x