Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Празник на МВР

Празник на МВР

Министерството на вътрешните работи (МВР) отбелязва 145 години от своето създаване. Тържествената церемония ще започне в 9:00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и полагане на венци, съобщиха от ведомството.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На площад „Александър Невски“ ще бъде изложена специализирана техника, която служителите на структурите в МВР използват в ежедневната си работа. Два хеликоптера на „Гранична полиция“ също ще прелетят в рамките на демонстрацията.

В 10:30 часа пред Паметника на полицаите, загинали при изпълнение на служебния дълг, ръководството на МВР ще поднесе венци.

От 11:00 часа в сградата на МВР ще се проведе церемония по награждаване на служители на министерството, които са постигнали високи професионални резултати.

Празникът на МВР се отбелязва с Решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 година. Министерството е създадено през 1879 г. с издаването на Указ 1 от княз Александър Първи, на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател и министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x