Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > ПРЕВОЗВАЧИТЕ: НАПУСНАХМЕ СРЕЩАТА С ПРЕМИЕРА ЗАРАДИ АРОГАНТНОТО МУ ОТНОШЕНИЕ

ПРЕВОЗВАЧИТЕ: НАПУСНАХМЕ СРЕЩАТА С ПРЕМИЕРА ЗАРАДИ АРОГАНТНОТО МУ ОТНОШЕНИЕ

„Разбрахме от медиите, че ще имаме среща с министър-председателя. Тези хора нямат никаква представа от обноски, протокол и етикет. Ние продължаваме с протестите. Няма да спрем дотук. Току-що бяхме помолени от министър-председателя да напуснем срещата, защото Кирил Петков заяви, че в тази зала той ще определя правилата и ако на нас не ни харесва това, което говори можем да станем и да си тръгнем. Ние това и направихме. България не е на премиера, не е на „Продължаваме промяната”.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Това заявиха представители на пътни фирми, които са разбрали от медиите за срещата си с премиера.

„Ние сме държавата, в която няма никакво подпомагане, нищо няма за овладяване на инфлационни процеси. Протестите започват от 10-и и ще продължат до 18-и май”, категорични бяха  те.

По думите им има директиви, както и изпратени писма от ЕК, от които става ясно, че акцизът може да бъде намален с 50 на сто.

„Премиерът започна да ни обяснява как няма възможност и започна да ни обяснява как други сектори искали това или онова. Той ни показа вратата, такова неуважение и такава липса на възпитание, извинявайте, но това е скандално”, заяви Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи.

Регионалният министър Гроздан Караджов обяви, че държавата била чула ясно какво са казали превозвачите, но трябвало да се помисли по този въпрос.  

Запитан дали ще има мораториум върху тарифите на тол системата и поскъпването на горивата, той заяви, че трябва да се помисли. „Колко време? Колкото ни отнеме. Ще имаме следваща среща, надявам се на нея никой да не се сърди, да се изслушваме и никой да не си ходи“, допълни той.

ИЗТОЧНИК: tribune.bg

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x