Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Преди местните избори: ДПС и „БСП за България“ също се регистрираха в ЦИК

Преди местните избори: ДПС и „БСП за България“ също се регистрираха в ЦИК

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че БСП тръгва сериозно към местния вот. Основна задача е „разграждане на модела ГЕРБ“.

ДПС

Първи в днешния ден за местните избори в ЦИК се ригистрираха ДПС. От партията внесоха необходимите документи и 5000 подписа.

„Местните избори са много важни за хората, защото местната власт е най-близо до тях. От ДПС познаваме проблемите на гражданите и знаем как да ги решаваме“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ.

Той подчерта, че някои хора предвиждат кампании и комуникация във виртуалните полета, което не е лошо.

„Трябва да ползваме развитието на технологиите, но да не оставаме единствено във виртуалното пространство, защото проблемите на хората са реални, подчерта Карадайъ.

Лидерът на ДПС изрази надежда изборите през октомври да не се превърнат в арена на битки, противопоставяния и разединение, а напротив – да се търси форма на обединение. 

БСП

По-късно през деня в ЦИК се регистрираха и „БСП за България“. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че БСП тръгва сериозно към местния вот. Основна задача е „разграждане на модела ГЕРБ“.

„За нас местните избори са възможност да стане истинската промяна в България, защото промяната на върха в парламентарната власт, законодателната власт не стана. Там промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и възможността това да бъде коригирано и променено са местните избори. Моделът на ГЕРБ, който управлява 12 години държавата, се пренесе в местната власт и създаде цели феодални имения в общини, където чрез страх, чрез натиск, чрез назначения и зависимости продължава да управлява“, коментира Нинова пред журналисти. 

Припомняме, че вчера Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за кметове и общински съветници. 

Заедно с Корнелия Нинова за внасянето на документите в ЦИК бяха и зам.-председателят на партията Георги Свиленски, народният представител Иван Ченчев, зам.-председателят Атанас Зафиров и Вяра Емилова.

Крайният срок, в който политическите формации могат да се регистрират в ЦИК, е 17 часа на 13 септември.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x