Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Председателят на комисията по туризъм Илин Димитров от ПП е в конфликт на интереси

Председателят на комисията по туризъм Илин Димитров от ПП е в конфликт на интереси

Снимка: bgtourism.bg

Председателят на комисията по туризъм Илин Димитров, депутат от „Продължаваме промяната“, е в ярък конфликт на интереси. Той е бивш управител и съдружник в търговски дружества, в които вече е заличен, но продължава да е вписан като председател на Варненска туристическа камара. И към момента не е подадено заявление за заличаването му. Това означава, че повече от 4 месеца работи в конфликт на интереси

По закон Илин Димитров е длъжен в едномесечен срок да подаде пред КПКОНПИ декларация по чл.35 от закона – да декларира, че е в несъвместимост и в едномесечен срок да я отстрани.

Той обаче не прави това – защото и в момента е видно от регистъра на юридическите лица, че Илин Димитров все още е представляващ Варненската туристическа Камара и не е подал заявление за освобождаването си.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.


В коментара си във ФБ за 100-те дни на управляващата коалиция Илин Димитров изразява задоволство от свършената работа. И подчертава какво е свършил: „Активна позиция в европейските институции в защита на българския интерес – като отправеното предупреждение и призива за навременни действия от моя страна по време на парламентарния форум във Вал дьо Лоар, Франция, че съществува опасност от изкривяване на принципа на свободната конкуренция в авиационния сектор и това застрашава туристическата индустрия в рамките на Европейския съюз.
Честно казано, доволен съм!
Винаги може и по-добре, но с ръка на сърцето мога да кажа, че работим на 100%!“

Оставяме настрана хвалбите и питаме защо не се спазват законите?

И дали председателското място на Варненската туристическа камара, което Илин Димитровнезаконно е окупиралне е прикритие за прокарване на лични интереси на гърба на данъкоплатците?

https://portal.registryagency.bg/CR/Reports/ActiveConditionTabResult?uic=103188964
https://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/2137180227

Източник: epicenter.bg

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x