Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Представяне на архитектурния проект на Факултета по фармация в Бургас: Бъдещи възможности за образование и иновации /Снимки/

Представяне на архитектурния проект на Факултета по фармация в Бургас: Бъдещи възможности за образование и иновации /Снимки/

На 22 май от 11:00 часа в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще бъде представен архитектурният проект на бъдещия Факултет по фармация в Бургас. Това събитие, което се провежда в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, е от изключително значение за общността и всички заинтересовани.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Ректорът на университета, проф. д-р Христо Бозов, обяви, че архитектурното бюро, спечелило поръчката за проекта, ще представи своята визия пред Академичния състав и всички, които са заинтересовани. Очаква се, че сградата на Факултета по фармация ще бъде изградена между корпус „Медицински науки” и общежитие №3, разполагайки се на 5 етажа и обща застроена площ от 13 000 кв. м.

Съгласно плановете, сградата ще включва учебни зали, лаборатории, аптека, симулационен център и модерна библиотека. Лабораториите ще бъдат предназначени за синтез на лекарствени продукти, а аптеката ще се използва и за обучение на студентите. Библиотеката ще разполага с най-новите технологии и ще бъде дигитализирана, като ще предоставя иновативни възможности за обучение и изследвания.

Освен това, в плана се включва и симулационен център за студентите по медицина и здравни грижи, както и модерен студентски център на първия етаж. Планира се също изграждането на ботаническа градина, която ще бъде отворена за гражданите и гостите на университета и ще служи за обучение на студентите по фармация.

Създаването на Факултета по фармация се осъществява с подкрепата на кмета на Бургас, Общинския съвет и народните представители от региона. Финансирането на архитектурния проект е осигурено от Министерството на образованието и науката, а очаква се, че следващата година ще бъдат гласувани средства и за самия строеж. Намеренията на университета са факултетът да приема около 50 студенти годишно за обучение на магистър-фармацевти.

Ръководството на университета изразява надежда за подкрепа от цялата бургаска общественост и институции във всички стъпки на реализация на проекта.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x