Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Спорт > Принуждават легендарния Борис Бекер на изключителна гадост

Принуждават легендарния Борис Бекер на изключителна гадост

Легендарният тенисист Борис Бекер вече от няколко дни излежава присъдата си от 25 месеца затвор заради финансови престъпления в Англия, свързани с обявени преди години личен фалит.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

54-годишният германец беше настанен в един от най-ужасните британски затвори – „Уандсуърт“. Занданът е известен с мизерните си условия на живот и отвратителната храна.

Сега обаче станаха ясни повече подробности за ежедневието на затворниците. Те са принудени да поддържат чистота в килиите си, но за това официално не получават никакви пособия или препарати.

Така всички затворници, включително и Бекер, са принудени да чистят с подръчни средства. Най-честата практика, до която прибягват осъдените е почистване с личната си четка за зъби.

Друг вариант е да ползват част от дрехите си за по-големите места за почистване. Седмично на затворник се полагат три чифта чорапи, три или четири чифта гащи, също толкова тениски и две долнища на анцуг.

Голям проблем за Борис Бекер, който заклет пушач, ще бъде забраната за тютюнопушене в затвора. На затворниците е позволено да ползват електронни цигари.

Традиционните тютюневи изделия са категорично табу. Това не означава, че затворниците не ги ползват. Зад решетките има добре организирана контрабанда, в която в повечето случаи участват подкуепни надзиратели. Цените обаче не са евтини. Един лист тютюн се продава за 6 евро. Една кутия обикновени цигари струва 1200 евро.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x