Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Провежда се национално военноморско учение в Бургас

Провежда се национално военноморско учение в Бургас

В събота ще се проведе имитация на пожар

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Започна активната част на „Бриз 2024“ – националното военноморското учение с международно участие.

Корабите под командването на флотилен адмирал Велко Велков напуснаха Военноморска база – Бургас и Пристанище Бургас и излязоха на море.

Днес оперативното съединение ще работи по противоминно подводно обследване с морски безпилотни апарати, провеждане на кораб през предварително протрален канал, бойни действия срещу подводници и противодействие на асиметрични заплахи. Специализираните водолазни групи във Военноморска база – Варна ще тренират обследване и охрана на кораби в пристанището. 

По време на действията на Противоминната корабна група MCM Black Sea в морските пространства на Република България на борда на минен ловец „Струма“ ще работят офицери от Белгия и Италия, а офицер от Военноморските сили на САЩ ще участва като наблюдател.

Действията на Противомиинната група ще бъдат подпомагани и от самолет от морската патрулна авиация на Франция. По време на морската фаза на учението корабите на море ще работят съвместно със самолети от морската патрулна авиация на САЩ, Турция и Франция, както и с вертолети от състава на Военноморските сили на България и Румъния.

На 12 юли в периода от 8:45 – 9:15ч. на Пристанище Бургас на 2-ро кейово място ще се използват имитационни средства „димки’ДМ-11 , които не са опасни за здравето на хората.

Предупреждава се, че ще има задимяване, което е контролирано и безопасно. На мястото на учението при имитацията на възникване на пожар на кораб ще бъде ситуирана мобилна станция на Община Бургас, която в реално време ще отчита показателите във въздуха

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x