Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прогноза: Ето кога ще има решение за пътищата

Прогноза: Ето кога ще има решение за пътищата

Отпушване на процедурата за парите, предвидени пътища, но със засилен контрол на средствата, очаква през следващата седмица шефът на транспортната комисия в НС Борислав Гуцанов от БСП. Той коментира възможността за разблокиране на парите за пътища, след като до полунощ в четвъртък партньорите спориха по темата и всички предложени решения бяха отхвърлени. Веднага след това премиерът Кирил Петков обяви, че ще внесат ново решение.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Гуцанов подчерта, че вината за ситуацията не е на регионалния министър Гроздан Караджов, а е следствие от решенията на ГЕРБ. „Един казус, забъркан при управлението на ГЕРБ и не се реши от двата служебни кабинета. Сега се чудим как да направим така, че фирмите да си получат парите, да имаме нормални пътища, но и да има контрол, защото говорим за 1,2 млрд.“, обясни той, цитиран от „24 часа“.

Гуцанов не смята, че шансът за получаване на пари за пътните проекти е отхвърлен след вчерашното гласуване. Според него фирмите ще си получат парите и трябва да бъдат спокойни. Освен това вече нямало да се стига до ситуации, в каквито сме били вкарани от предното управление.

Изход ще се търси или през ново решение на Народното събрание, или през актуализацията на бюджета. За ново гласуване според парламентарния правилник обаче е необходим месец. Според Гуцанов парите трябва да бъдат дадени сега, но заедно с това за втората част от тях трябва да има ясен контрол. „Договорите, както са подписани, будят много въпросителни. Не считам, че има българин, който да не е наясно, че и парите за пътищата бяха доста завишени, ремонтите – некачествено направени. Всички знаем какво се случваше с пътищата и в момента се чудим как да излезем от ситуация, в която сме вкарани от управлението на ГЕРБ“, заяви депутатът.

Гуцанов призова и за добър диалог в коалицията.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x