Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Продукти, които задължително трябва да са с трайно ниски цени, според потребителите …

Продукти, които задължително трябва да са с трайно ниски цени, според потребителите …

Кашкавал от 30 лева за килограм, яйце за 50 стотинки, череши – 35 лева за килограм. Това са само малка част от цените, на които станахме свидетели през последната една година. Потребителската кошница започна да се свива, а при някой често оставаше дори и празна.

Като майка на три деца, на Марина ѝ се налага почти всекидневно да пазарува основни хранителни продукти като хляб, мляко, месо и зеленчуци.

„Последната една година цените се увеличиха ужасно много. Елементарната сметка за нещата, които сме пазарували за сума х, сега е пазаруваме за 2х. Всичко е по две, да не кажем и по три, което за мен лично е безобразно”, казва Марина Генова.

Затова и семейният бюджет се разпределя първо за най-необходимото.

„Нееднократно съм си правила сметка, кое ще мога да купя, какво ще мога да сготвя с тези продукти, за колко време ще стигнат, просто нямаш избор, трябва да сложиш храна на масата и си правиш сметката, как и какво”, казва Марина.

И дава пример с увеличението на майчинството.

„Майчинството се покачи със 70 лева последната година от 710 стана на 780 втората година и тези 70 лева определено не покриват разликата в магазина”, казва Марина.

За да задържат по-ниски цени, търговците според нея предлагат некачествени храни.

„Пример мога да дам в магазина в нашето село, където се продаваха истински продукти, истинско сирене, истински кашкавал, сега преобладават имитиращите продукти на сирене, кашкавал на масло, на маргарин, което е показателно, че хората търсят по-евтиното и алтернативата”, казва Марина.

„Стоп на цените, трябва да има най-вече на млечните продукти, на яйцата и месото“, добавя тя.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x